Waarom rugby

Waarom Rugby?

Waarom niet?
Vijf vooroordelen over rugby getackeld
1. Rugby is een mannensport.

Ja. En voetbal ook. En honkbal ook. En ijshockey, basketbal, golf. En wat denk je van karate, kickboksen, Formule 1-racen, zelfs schaken? Wat blijft er over? Ballet, paardrijden en paaldansfitness. Maar als je dat nou toevallig niet leuk vindt, doe dan eens een training damesrugby. Een echte sport met echte vrouwen en mannen. Gewoon leuk.
2. Rugby doet pijn.

Ai. Ja, je zult wel eens thuiskomen met een flinke blauwe plek. En spierpijn. Maar eigenlijk is rugby een van de minst blessuregevoelige sporten. Hoe kan dat? Het is dan wel een full contact sport, maar je leert juist hoe je op de beste manier contact maakt; puur techniek dus.
3. Rugby is maar een rommelig spel.
Absoluut niet. Als je de regels niet kent, is het moeilijk om de orde in de chaos te zien; maar elke handeling, elke beweging heeft een reden. Er zijn veel regels, maar we leren je snel genoeg de basis. Rugby is een intelligente sport waar alles aankomt op techniek en tactiek. En oh ja, kracht en snelheid.
4. Je kunt alleen rugby spelen als je groot en sterk bent.
Tja. Helaas niet waar. Dat er grote spelers in het veld staan ontkennen we niet. Maar deze zijn meestal niet zo snel. De kleinere en sneller spelers lopen ze zo voorbij. Voor ieder postuur is er een plek op het veld
5. Rugby is een agressieve sport.
Rugby is een eerlijke, sportieve sport waarbij je vrienden maakt. Natuurlijk, in de wedstrijd ga je ervoor. Maar je sterkste tegenstander kan na de wedstrijd je beste vriend zijn. Een bekende uitspraak is: Football is a gentlemens game played by hooligans, rugby is a hooligans game played by gentlemen. Niet voor niets zijn er zoveel regels om vuil spel te voorkomen en ervoor te zorgen dat het om het spel alleen gaat. Zo mag je de scheidsrechter tijdens de wedstrijd helemaal niet aanspreken!
Waarom dus wel?
1. Rugby is een sportieve, eerlijke sport voor mannen en vrouwen
2. Rugby is een echte teamsport
3. Rugby is een sport voor iedereen: groot, klein, dik, dun
4. Rugby is een van de veiligste sporten
5. En rugby is zeker een van de gezelligste sporten!

Vrouwenrugby
Rugby is ook voor vrouwen, wij hebben bij RC Emmen een aantal vrouwen. Wij hebben nog geen apart damesteam. De dames trainen en spelen samen met de heren. Tot en met de junioren 15 / 16jr , trainen en spelen de dames wedstrijden samen met de heren. Hierna stromen ze door naar de dames senioren. Meisjes slaan de leeftijd Colts over.

Info overzicht