Gelre Combinatie- Junioren Emmen Grunn

De uitwedstrijd tegen de Gelre Combinatie

Dit was van deze poule de wedstrijd waarvan ik had gedacht dat er nog wat viel te halen. Helemaal na het goeie spel van de laatste twee wedstrijden. Jammer genoeg bleek al vlot dat we het zonder een paar belangrijke jongens moesten doen. Niet dat we hierdoor met minder zin naar Nijmegen zijn gereden. Warming up ging goed zelf wel gemerkt dat ik aankomende wedstrijden wat meer aandacht aan de driekwarten moet geven. En jammer genoeg een te korte warming up iedereen die dit leest jongens en meiden wees op tijd aanwezig en kleed je meteen om voortaan zo kunnen we ons maximaal voorbereiden op de wedstrijd.

Bijna meteen na de kick off lieten we ons het kaas van het brood eten erg jammer en onnodig helemaal omdat we dit tegen een sterker spelend Friesland niet deden. De eerste helft was dan ook vrij vlot om met weinig hoogtepunten van onze kant.

De tweede helft ging al wel een stuk beter alleen vielen er al snel wat mensen met blessures, heethoofd, dubbelzicht, last van de arm etc. uit. Gelukkig gaf de ref ons een paar minuten om ons zelf te herpakken. De captain sprak met heethoofd Mees had even de tijd om weer terug te gaan naar goed zicht en Dian kon even van de schrik bekomen.

Het spel ging verder, dat we al te ver achter stonden om te kunnen winnen was duidelijk. Ik hoop dan altijd dat we de wedstrijd uit spelen met opgeheven hoofd. Dit gebeurde onze flyhalf Juliette gaf de aanleiding met een paar mooie acties… niet twijfelen maar gaan! Hierdoor kwam de tegenstander op de achterste voet dit opgevolgd door een paar prachtige pick up en go acties van Daniel en Bastijn …. en de rest van de voorwaartse leverden ons op 10 meter van de try line een penalty op. Jarno smits was weinig tijd nodig om te bedenken wat nodig was en ramde erdoor heen en drukte een mooie try.

Al met al heb ik toch een hoop positieve dingen gezien alleen zijn we er nog niet. Ik weet wel zeker als deze groep de sfeer vast houdt en er voor blijft gaan dan komen we er zeker!!

Man of the Match: Dat was iemand die zich als een Gentleman heeft opgesteld de laatste paar weken. Hij stond de laatste weken al niet vaak op zijn positie en nou mocht hij deze wedstrijd hier wel starten alleen vrij vlot besloot ik dit toch om te draaien. En ook hier reageerde Jarno fantastische op was hij zelfs zo eerlijk toe te geven dat ik het goed zag heel mooi!!! Niet alleen hierom werd hij uiteindelijk Man of the Match hij speelde ook top als 2de center! Toch nog even twee toppers benoemen die niet van ophouden kennen Mees en Dian wat een doorzetters TOP!