30e keer HIGHLAND GAMES

Rugbyclub Emmen organiseert dit jaar voor de 30e keer de HIGHLAND GAMES en om dat 6e lustrum te vieren is besloten dit GROOTS uit te pakken. Samen met organisatiebureau Code Rood Events hebben we Di-Rect, Dilana, Danny Panadero en DJ De Rooie Jager uitgenodigd zodat dit een jubileum-dag wordt om niet snel te vergeten!

Kijk op allinthegamefestival.nl voor info en tickets!

Meld je highland games team hier aan

Wedstrijdverslag senioren vs RC Wrotters

Zondag 29 oktober 10 graden en regen. We vertrekken uit Emmen naar Gorredijk. Volle bak aan spelers, dit kan niet mis gaan. Zenuwen zijn goed iedereen weet Wrotters stevige pot, verstand op nul en laten zien waar Emmen voor staat. Aangekomen in Gorredijk schijnt de zon, dit wordt een mooie pot. Fanatiek gaan we ruim op tijd beginnen aan het opwarmen en inspelen voor de wedstrijd. Helaas maakt Geert een misstap tijdens de warming-up, dat zag er niet goed uit. Gelukkig kon de moeder van Bas, Geert naar het ziekenhuis van Emmen brengen. Na de wedstrijd kregen we bericht dat het naar waarschijnlijkheid zijn meniscus gescheurd zal zijn.

De wedstrijd gaat beginnen we hebben de tos verloren en spelen aan de andere kant maar beginnen met de kickoff. De eerste 40 minuten gaan van start. Wat een scrum hebben die Wrotters, maar wij staan goed en verliezen op een na geen eigen scrum. Chapeau voor de scrum met zoveel onervaren spelers. De eerste helft stonden we voor met 19 punten ver voor op de Wrotters, maar geen garantie voor een gegarandeerde winst voor deze wedstrijd. De tweede helft begon minder dan de eerste waardoor de Wrotters konden inlopen op Emmen. Gelukkig corrigeerde Emmen zich tijdig en konden het veld verlaten met een winst van 17 tegen 38. Emmen top gedaan 👍🏽.

Geert namens het hele team van Emmen en de Wrotters een goed en snel herstel!

Geplaatst op 29-10-2017

Herfstvakantie 2017

In verband met de herfstvakantie gaat de training van alle jeugd op woensdag niet door. Op vrijdag zal er wel gewoon getraind worden.

Fijne herfstvakantie!

Geplaatst op 21-10-2017

Wedstrijdverslag Senioren vs Greate Pier 2

16-10-2017 Leeuwarden, eindstand: 12- 65

Eindelijk weer zondag! En zo rond 10:30 stonden de eerste rugbyers van Emmen al te trappelen op de carpoolplek om zich klaar te maken voor de wedstrijd in de middag. Uiteraard kwam onze Dick of the Week een goed kwartier te laat, om zo nog even in lijn te blijven met deze prestigieuze titel.

Kort daarop zaten we in de auto en was het voor de coach en captain puzzelen geblazen. We hadden slechts 14 spelers tot onze beschikking, waarvan een aantal nieuwe jongens. Met name de scrum zou dit keer een andere formatie krijgen, iets wat we zeker geweten hebben later die dag. Desalniettemin zat de sfeer er goed in, want zoals al eerder zo vaak is gebleken zijn de wedstrijden tegen Greate Pier iets om naar uit te kijken. Hard, eerlijk en gezellig de derde helft in.

13:00 kick-off, Emmen begon de wedstrijd sterk met een strakke tackle van Gerald. We kregen al snel balbezit en onze lijn werd keurig bereikt. Greate Pier liet zich overigens niet kennen en gaf ook direct tegengas. Bij de eerste scrum werd het ons direct duidelijk dat de scrums niet makkelijk gingen worden. Greate Pier stond als een huis en onze scrum formatie bleek erg onwennig te zijn. Na een paar wijzigingen stond het beter, maar het bleef hard werken.

Onze lijn heeft ook hard gewerkt en dit heeft geresulteerd in een aantal fantastische tries. Met name onze gazelle Ric werd snel een klein puntje aan de horizon wanneer deze de bal kreeg. Fly-half Robin kreeg de lijn goed mee en het samenspel met de centers was ook voor het publiek een fijn schouwspel.

In de tweede helft kregen we een paar tries tegen. Greate Pier had toch een paar gaatjes in de verdediging gevonden en deze glansrijk benut. Nadat we even weer de koppen bij elkaar hadden, konden we zelfs een paar keer vanuit de kick-off scoren. Onze flanker Rick was goed aanwezig in het open spel en na een paar wedstrijden net naast the man of the Match beker te grijpen had hij deze wedstrijd de beker stevig beet. De wedstrijd is geeindigd met 12 - 65 in ons voordeel.

Het was een mooie rugby middag, de sfeer zat er goed in en we kijken uit naar de thuiswedstrijd tegen Greate Pier 2 op 18 februari. Maar nu eerst: RC Wrotters!

Geplaatst op 18-10-2017

Wedstrijdverslag senioren

Het is alweer een tijdje geleden, maar dankzij Rolf hebben we weer een wedstrijd verslag beschikbaar. Topper!

Zondag 8 oktober, at Rugbyclub Emmen.
Kick off Emmen VS Drachten om 14:00.

Het zonnetje scheen, het grasveld was gemaaid en nog nat van de regenbuien van de vorige dag. Een ovalen bal, die bij gebrek aan controle alle kanten op kan gaan en twee complete teams, dus deze wedstrijd had alle ingrediënten in zich, voor een prachtige rugbymiddag. Drachten getergd door de degradatie van vorig seizoen en gebrand om volgend seizoen weer te gaan strijden in de derde klasse. Emmen, dat aantrad met een heel ander team dan vorig seizoen, vooral gericht om het op de training geoefende in een wedstrijd te laten zien. Er vol tegen aan gaan en lekker ballen met elkaar was het devies van de beide coaches, Dick en Marcel.

Drachten had de kick off en van meet af aan was het duidelijk dat het hun menens was. Harde tackles werden gemaakt en in de lijn werd snel spel gespeeld. Emmen stond goed hun mannetje en het duurde tot zeker de helft van de eerste helft dat de eerste try op het scorebord stond. Door het harde spel en het opzoeken en overschrijden van de randen van het toelaatbare was Emmen genoodzaakt vroeg in de wedstrijd beide wissels in te zetten, door blessures van Siebe en Bas. Hierdoor was het even zoeken voor Emmen om het team weer georganiseerd te krijgen, wat resulteerde in nog twee tries van de bezoekende partij. Emmen herpakte zich knap en kort daarna scoorde Robin de aansluitingstry. Nog voor de rust was de achterstand van drie tries teruggebracht tot 1. Dit was een enorme opsteker voor Emmen en gaf vertrouwen aan het team voor het verdere verloop van de wedstrijd. De tweede helft begon met een kick off van Emmen. Deze werd door Drachten opgepakt en direct omgezet in een try. Dit bleek een klap in het gezicht van Emmen te zijn, want vrij snel na deze tegentry volgden er nog twee. Willem riep het team bij elkaar en de koppies werden dezelfde kant opgezet. Eigen spel spelen en je niet mee laten slepen in de speelwijze van Drachten was de boodschap. Deze toespraak heeft geholpen, want in het verdere verloop van de wedstrijd golfde het spel op en neer met tries voor beide teams. Uiteindelijk heeft Drachten de wedstrijd gewonnen met 22-54. Delano werd volledig terecht uitgeroepen tot Man of the Match. Al met al was dit een goed leermoment voor het hele team.

Er ging veel goed, maar ook gingen veel dingen mis. Dit geeft stof tot nadenken met het doel hier aan te gaan werken op de training. Om aansluiting te houden bij de top van de 4 e Klasse, moet de komende wedstrijd gewonnen worden. Aanstaande zondag wacht ons de lastige uitwedstrijd bij Greate Pier.

Geplaatst op 12-10-2017
Ook te vinden bij


Facebook


Twitter